София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ГЕРЕРО ЩЕ ПРОМЕНИ СЪДБАТА НА ФЛАМЕНГО

ПЕРУАНЕЦЪТ ДОВОЛЕН ОТ ТРАНСФЕРА СИ В КЛУБА ОТ РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

9 годиниБразилейро 1 Телевизия Евроком

Феновете на Фламенго припознаха новия нападател на тима Пауло Гереро като играчът, който ще промени съдбата на клуба.

Перуанският национал премина при Фла от отбора на Коринтианс, където също беше любимец на привържениците. Сега обаче, те се чувстват предадени от любимеца си.

Гереро вкара 54 гола в 130 мача за „черно-белите“ и така стана играчът с най-много голове за Коринтианс.

Още с пристигането си в Рио Де Жанейро, перуанецът започна да вкарва гол след гол, с което помогна на отбора да се изкачи в класирането. Гереро и съотборниците му, вдъхнаха надежда на привържениците на Фламенго. Всички те се надяват на титла от Бразилейро.

Самият Гереро също е доволен от трансфера си:“Исках го до последната минута. Когато видях, че разговорите между Коринтианс и представителите ми не вървят добре, започнах да се оглеждам за друг отбор. Дори имах предложение от Уест Хям. Попитах администраторите дали искат да остана в клуба и те заявиха, че няма да ме пуснат. Обаче нещата не потръгнаха по план. Изляха се кофи със спекулации и реших да остана в Бразилия. Тогава дойде предложение от Фламенго. Това е голям отбор и има една от най-големите фенски маси в света.

Разговорът на перуанеца с треньора на Фла Родриго Каетано също е помогнал за избора.“Той ми обясни, че целта на клуба е да вкарва и да печели мачовете си. Харесах това и ето ме тук."

Нападателят сподели, че може да повтори успехите, които постигна с Коринтианс:“Разбира се, че е възможно да спечеля всичко, което съм спечелил с Коринтианс. Знам, че Фламенго се нуждаят от подобрение, но отбора е страхотен, с добри играчи, които имат качества и са бързи."

След 16-тия кръг в бразилската Серия А Фламенго заемат 11-то място с 20 точки. Следващия мач на тима е гостуване на Понте Прета.