София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Германия никога не е чакала толкова дълго за победен гол

Германия сътвори истински обрат

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Световният шампион Германия опази кожата си на Мондиал 2018 с инфарктен обрат от 0:1 до 2:1 с гол в последните секунди на Тони Кроос. Халфът на Реал Мадрид бе неуморният мотор на немската машина и се разписа с красив и дързък изстрел от пряк свободен удар в заключителната минута на добавеното време.
 
Победният гол на Кроос е записан в 94:42 минута на мача, като е най-късното попадение в актива на Германия в историята на световните първенства, ако не броим двубоите с продължения.
 
Изравнителният гол на Марко Ройс беше пък първи за Бундестима на Мондиал 2018, като дойде от чак 34-ия удар по посока на противниковата врата. Благодарение на Кроос пък Германия стигна до победата от губеща позиция, което не се бе случвало на Маншафта от 98-ма срещу Мексико, като оттогава бяха записали едно равенство и шест поражения.
 
Също така немците остават непобедени от Швеция в последните 12 двубоя (7 победи и 5 хикса), като последният успех на скандинавците е от април 1978 година с 3:1.