София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор Димитров изпусна шансовете си в слаб мач срещу Зверев

Германецът победи българина за четвърти път и го елиминира на 1/8-финалите

11 месецаТенис 11 Симеон Кисьов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от германеца Александър Зверев с 1:6, 4:6, 3:6 и отпадна на 1/8-финалите на “Ролан Гарос”.

ПЪРВИ СЕТ

Двубоят започна зле за Григор Димитров, който загуби лесно още първото си подаване за началото на сета. Германецът веднага затвърди пробива си с убедителен сервис-гейм. Третият гейм бе далеч по-оспорван, но след двойна грешка на българина Зверев получи нов шанс за пробив и веднага се възползва. Световният №27 с лекота затвърди и втория си пробив, за да дръпне с 4:0. Едва в петия гейм Гришо успя да вземе трудно за първи подаването си и да намали изоставането. Александър Зверев обаче не допусна изненада и за пореден път спечели сравнително лесно на свой сервис, за да се доближи само на гейм от спечелване на сета. В следващия гейм германецът бързо стигна до нов шанс за пробив и сетбол, като веднага се възползва от възможността и взе сета с 6:1.

ВТОРИ СЕТ

Александър Зверев запази инерцията от първия сет и взе лесно подаването си, а при Григор Димитров нещата не изглеждаха добре и той по-трудно успея да спечели сервис-гейма си за 1:1. Третият гейм бе изключително оспорван и в него Гришо пропиля две възможности за първи пробив. В крайна сметка германецът успя да измъкне подаването си и да поведе в резултата. Все пак българинът заигра по-добре и лесно спечели подаването си за 2:2. Веднага след това Гришо бързо стигна до точка за пробив и я реализира, за да поведе с 3:2. След това Димитров затвърди аванса си, вземайки подаването си за 4:2. В седмия доста оспорван гейм Гришо изпусна няколко възможности за втори пробив на сметката си и накрая Зверев успя да намали на 4:3. Следващият гейм бе кошмарен за българина, който не спечели нито една точка на свое подаване и германецът върна пробива, изравнявайки резултат за 4:4. Последва нов гейм на нула за Зверев и тай направи пълен обрат в сета. В десетия оспорван гейм германецът пропиля четири сетбола, но реализира петия и открадна сета от българина с 6:4.

ТРЕТИ СЕТ

Германският тенисист започна третия сет устремно, като първо взе подаването си, а след това успя да пробие много лесно българина поведе с 2:0. Най-добрият ни тенисист допускаше прекалено много непредизвикани грешки. Третият гейм бе много завързан, но в крайна сметка Гришо не успя да пробие и Зверев дръпна с 3:0. Гришо успя все пак да вземе следващия си сервис-гейм и запази шансове да се пребори за сета. В петия гейм българинът се възползва от двойна грешка на германеца и успя да го пробие за 2:3, а след това показа много добри изпълнения и взе подаването си - 3:3. При следващият сервис-гейм германецът бе пределно концентриран и този път успя да поведе. Това поразклати Гришо и той допусна пробив, за да се доближи Зверев до гейм от спечелването на мача.