София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор Димитров не можа да победи Алкарас на трета настилка

Световният №2 елиминира българина за сблъсъка със Себастиан Корда на крачка от финала

11 месецаТенис 6 Симеон Кисьов

Най-добрият български тенисист Григор Димтиров загуби от световния №2 Карлос Алкарас с 4:6, 4:6 и отпадна на четвъртфиналите на турнира ATP 500 Куинс в Лондон. Испанецът записа трета победа в третия си мач срещу Гришо и ще срещне Себастиан Корда в спор за място на финала.

В първия сет българинът бе пробит още на старта, което се оказа достатъчно на Карлос Алкарас да спечели с 6:4.

Испанският талант направи забележителен обрат във втория сет, като след изоставане от 0:3 спечели 4 последователни гейма и в крайна сметка взе и тази част с 6:4.

Алкарас ще играе срещу американеца Себастиан Корда в първия полуфинал в кариерата си на трева.

ПЪРВИ СЕТ

Срещата не започна никак добре за Григор Димитров, който на свой сервис изигра оспорван гейм, но в крайна сметка Карлос Алкарас го проби и поведе в резултата. Испанецът веднага затвърди пробива си с гейм на нула. Едва в третия гейм Гришо се разигра и даде само точка на съперника, за да намали изоставането си. Двамата продължиха лесно да печелят подаванията си, като Алкарас направи това с една загубена точка, а Димитров взе гейм на нула. В шестия и най-оспорван до момента гейм българинът имаше три възможности да върне ранния пробив, но не успя и испанецът поведе с 4:2. Гришо все пак лесно спечели подаването си и взе трети гейм в сета, давайки две точки на Алкарас. Следващите три гейма бяха спечелени от двамата на нула и в крайна сметка Алкарас взе първия сет с 6:4.

ВТОРИ СЕТ

За разлика от първата част този път Гришо успя да спечели подаването си на старта, въпреки че не го стори никак лесно и испанецът му взе две разигравания. Във втория гейм българинът получи нов шанс за пробив и за първи път в мача успя да вземе подаването на испанеца. След това Гришо веднага затвърди пробива с гейм на нула. Алкарас даде две точни на българина в следващия гейм, но все пак намали изоставането си. Испанецът получи две възможности за пробив в петия гейм и при втората се възползва, за да го върна и да намали на 2:3. В шестия доста оспорван гейм Димитров имаше възможност за нов пробив, но не го постигна и Алкарас изравни за 3:3. Впоследствие испанецът на свой ред заигра мощно и след 40-0 имаше страхотна възможност за нов пробив, постигайки го при второто разиграване, за да поведе с 4:3. Гришо не се предаде и веднага стигна до втори пробив, възползвайки се при третата си възможност и изравнявайки за 4:4. Алкарас обаче незабавно върна и този пробив, печелейки гейм на нула за 5:4 и сервирайки за победата в двубоя. Алкарас стигна до 40-15 и два мачбола в десетия гейм, младокът вкара първия си сервис и заслужено стигна до най-добрите 4 в турнира.