София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Григор срещу Федерер на 1/2 в Бризбейн

Българинът се класира напред в надпреварата. Мачът срещу "маестрото" е утре сутрин.

9 годиниТенис 3 Телевизия Евроком

Григор Димитров победи словака Мартин Клижан с 6:3, 6:4 за един час и 14 минути игра на турнира в Бризбейн. Така българинът се класира за полуфиналите и ще се изправи срещу, Роджър Федерер, който премина експресно през участващия с WC Джеймс Дъкуърт на четвъртфиналите в Бризбейн и утре сутринта двамата тенисисти се изправят един срещу друг в директен сблъсък за финално място на турнира в австралийския град. Маестрото разгроми Дъкуърт с 6-0 6-1 в рамките на 40 минути.

С победата над Клижан, Григор си осигури 90 точки за световната ранглиста.
В мачът на двойки, Димитров и партньорът му Танаси Кокинакис не успяха да се класират за финала на двойки на турнира в Бризбейн. На полуфиналите българинът и австралиецът, които участват в основната схема с покана от организаторите, загубиха от Александър Долгополов от Украйна и Кей Нишикори от Япония с 3:6, 3:6. Мачът продължи 55 минути. От четирите възможности за пробив в подаването на съперниците си, до които достигнаха Долгополов и Нишикори, те реализираха три.

При жените, Цветана Пиронкова преодоля първия кръг на квалификациите по пътя към основната схема на турнира в Сидни, на който през миналата година спечели първата си титла. Серията от последователни победи на Пиронкова в Сидни стана девет мача. Българката се наложи над южноафриканката Шанел Скипърс със 7:6, 4:6, 6:2. Във втория кръг на пресявките Пиронкова ще срещне хърватката Дона Векич, която победи Йована Яксич от Сърбия.

ПРОГРАМА:

Централен корт (започват от 04:00 ч.):
1. Мъри/Пиърс - Джонсън/Куери
2. Кеи Нишикори - Милош Раонич (не преди 05:00 ч.)
3. Григор Димитров - Роджър Федерер (не преди 07:00 ч.)
4. Ана Иванович - Шарапова или Свитолина (не преди 11:00 ч.)
5. Хингис/Лисицки - Гарсия/Среботник