София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кобрата надделя над Украинския Хълк в тежък сблъсък

42-годишният Пулев спечели интернационалната титла в тежка категория на WBA

1 месецДруги 36 Симеон Кисьов

Претендентът за световна титла в тежка категория Кубрат Пулев победи по безапелационен начин Игор Шевадзуцкий и спечели интернационалната титла в тежка категория на WBA. Двубоят, който беше гвоздеят на програмата в боксовара галавечев в зала "Арена София" премина през всички 12 рунда и се реши от съдиите. Победата за Кобрата дойде с единодушно съдийско решение, като и тримата съдии отсъдиха резултат 117:111 в картите си.

Балансът на Кубрат Пулев на профиринга вече е 31 победи, 14 нокаута, 3 загуби. Украинецът Игор Шевадуцкий, носещ прозвището Хълк е с 11 победи, 9 нокаута и вече с 2 загуби.

Първоначално съперник на Кобрата трябваше да бъде Махмуд Чар, който обаче се контузи тежко. Германецът беше специален гост на галата, като след мача на Пулев се качи на ринга, за да го поздрави. Двамата започват да се подготвят за битката помежду си през септември.

Сред първите, поздравили Кубрат, беше Христо Стоичков. Камата изгледа на живо боксовата гала в "Арена София".

I рунд

От самото начало Кобрата тормозеше Хълк с постоянни леви прави, с които държеше дистанция. Украинецът тръгна с главата напред и си заслужи освиркванията от трибуните. Шевадуцкий успя да нанесе няколко удара в тялото на българина, които получиха моментален отговор. Определено Кубрат спечели първия рунд.

II рунд

Вторият рунд започна с хубави удари в главата на украинеца. Кобрата играеше зряло, рутинирано, без излишни рискове. Родният боксьор избягваше да влиза в близка дистанция, където можеше да пострада. Във всеки един момент Кубрат беше готов да контрира, въпреки че понесе някои малко по-тежки удари.

III рунд

В третия рунд нищо на ринга не се промени. Шевадуцкий започна да сваля главата и съдията трябваше да го предупреди. Иначе Кубрат Пулев вкарваше мощни комбинации от удари. Украинецът нямаше отговор. В много редки периоди той успяваше да контраатакува.

IV рунд

Шевадуцкий изглеждаше непоклатим. Кобрата направи страхотна комбинация от два удара, последвани от чист боди шот. В следвщаите минути българинът направи още добри комбинации, като клинчовете зачестиха.

V рунд

Постепенно пресата на украинеца започваше да дава резултат, въпреки че Кобрата продължаваше да вкарва добри комбинации от удари. Видимо нашият представител беше по-атлетичен и се придвижваше по-бързо по ринга. Шевадуцкий се стараеше да държи близка дистанция, но не му се получаваше.

VI рунд

В края на шестата част Кубрат съумя да изненада своя съперник с бърза серия от атаки. Преди това двамата показаха, че разпределят правилно силите си. Кубрат държеше дистанция, докато Хълк само крачеше напред с плавни и тежки стъпки.

VII рунд

Все повече удари в главата започна да понася Шевадуцкий. Хълк успяваше да отговоря с няколко удара в тялото на Кубрат, но цялостно българинът доминираше. Лошото бе, че съперникът му продължаваше да изглежда непоклатим.

VIII рунд

Приключи проучването на противника. Кубрат Пулев започна да нанася тежки удари в търсене на нокаут. Единственият риск беше да не се умори за последните рундове. Хълк беше в безпомощно положение за кратко и тръгна да влиза в клинч. Той не слушаше командите на рефера и получи предупреждение. Като по чудо украинецът удържа до гонга за край на тази част.

IX рунд

Началото на деветия рунд напомняше края на предходния. Шевадуцкий беше разхождан из ринга, докато понасяше тежки удари. Украинецът се окопити и изглеждаше по-малко разклатен, в сравнение с осмия рунд.

X рунд

При оставащи три рунда Шевадуцкий се бореше за своето оцеляване. Украинецът опита да спечели териториално преимущество, като натика в ъгъла Кубрат, но не му се получи. Нашият боксьор отговори с мощни боди шотове. Въпреки това Хълк стоеше на крака.

XI рунд

Игор Шевадзуцкий нанесе удар след команда „Стоп!“. Съдията спря хронометъра, за да предупреди украинеца. След подновяването на играта Кобрата сякаш беше раздразнен и потърси нокаута. Каквито и удари да понесе Хълк, някак си не падна в нокдаун. Даже в края направи страхотна атака и за момент разклати Кобрата. Видимо беше удовлетворен от свършеното конкретно в този рунд.

XII рунд

Последният рунд също отиде на сметката на Кубрат Пулев, макар че беше по-равностоен от предходните. До самия край украинецът не се отказа, но без да предприема излишни рискове по-големият от братята Пулеви доигра успешно мача. Нашият следваше тактиката си от начало до край, като направи достатъчно, за да убеди съдиите в превъзходството си.