София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пулев: България е раят! Бих прегърнал всеки един от вас за благодарност!

Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра в главния мач от галавечерта противника си с резултат от 117:111, фиксиран в картите и на тримата съдии край ринга

1 месецДруги 52 Симеон Кисьов

Кубрат Пулев завоюва интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория след победа над украинеца Ихор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение.

Пред над 8000 зрители в "Арена София" Пулев надигра в главния мач от галавечерта противника си с резултат от 117:111, фиксиран в картите и на тримата съдии край ринга.

За Пулев победата е 31-ва в 34 мача като професионалист, като той има и три загуби. За Шевадзуцкий поражението е едва второ в 13 срещи, като той има 11 победи.

42-годишният Пулев и 34-годишният Шевадзуцкий започнаха мача по-предпазливо.

“Противникът не беше на моето ниво, но бе супер неудобен. Трудно попадаха ударите му. Под пояса удряше. Но, няма проблем ние сме българи.

Всичко това за мен е любов. И аз връщам с любов! Бъдете уверени в себе си имайте самочувствие. България е раят! Бих прегърнал всеки един от вас за благодарност!, заяви Кубрат Пулев.

“Благодарен съм на Господ. Благодарен съм на малките неща. Чар ме поздрави, каза че познава Игор. Да се готви за септември. Ако моето сърце не дава любов, то по-добре да не е живо!”, добави Кобрата.