София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кубрат преди боя: Публиката може да е нож с две остриета

Ще разчитам на бързината, килограмите може да са проблем и предимство

1 месецДруги 36 Симеон Кисьов

Кубрат Пулев говори след официалния кантар преди двубоя му с Игор Шевадуцкий в събота в "Арена София". Кобрата е с близо 20 кг. по-лек от своя противник и отбеляза, че това може да бъде както плюс, така и минус.

"Не са малко, но за мен знаете, че е важно, това си има своите плюсове, своите минуси, но и по-важното е кой какво може да използва. Това, че съм по-лек, ако го използвам правилно, може да бъде плюс. Ако го използвам неправилно, може да бъде минус, така че въпрос на стратегия, на подготовка, на качества", започна Кубрат Пулев.

"Почти всеки мач. Може би първите мачове, когато бяха тук в България. На младежи, на момчета. Тогава имаше предстартова треска. След това в националния отбор в началото, но съм спокоен и се надявам да съм максимално концентриран за мача. Да се подготвя чисто психически, да бъда концентриран, защото публиката е супер емоционална в България и някой път е нож с две остриета, така че може да даде енергия, може ако съм емоционален, да повлияе зле".

"Не разчитам само на публиката, но това е важно. За мен това е огромна любов и аз винаги отвръщам по същия начин, даже двойно повече, колкото мога. Аз разчитам на моята подготовка, опита който имам. Разчитам на бързината, която имам", добави Кобрата.

"Няма най-велики. Всички сме силни. Всички сме велики. Само човек трябва да повярва в себе си. Той е сходен противник на Мануел (б.р. Махмуд) Чар. Сходен стил. Не разчита на единичен тежък удар. Файтър е, който умее да засреща, умее да комбинира, опасен противник е".

"WBA ни питаха колко рунда ще е мачът. Съгласихме се и двата тима. Няма някаква стратегия зад това нещо. Аз съм готов и за 10, и за 12", завърши Кубрат Пулев.