София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КОНСТАНТИНОВ: БЛАГОДАРЯ НА ПУБЛИКА

ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ ОБЯВИ, ЧЕ ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА БЪДЕ ТРЕНЬОР НА НАЦИОНАЛНИЯ ПО ВОЛЕЙБОЛ ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ

9 годиниВолейбол 1 Телевизия Евроком

Пламен Константинов има желание да бъде ръководи националния отбор по волейбол още дълго време. Това обяви треньорът в интервю за сутрешното предаване „Здравей, България“ по Нова телевизия. В него младият специалист призна, че все още не е преодолял разочарованието от пропуснатата възможност на Европейското първенство.

„Аз благодаря на публиката за подкрепата, която даде на целия отбор. Не може да премине толкова бързо разочарованието, това беше моментът, в който националният отбор е бил най-близко до титла. Няма как да премине толкова бързо“, заяви Константинов.

 

Селекционерът на България разкритикува остро решението на Международната федерация по волейбол да промени регламента за класиране на Олимпийски игри и призна, че задачата пред „лъвовете“ на олимпийската квалификация в Берлин ще е много тежка.

„Жалкото е, че една година преди Олимпиадата Международната федерация промени цялостно начина, по който да се класираш на Олимпиадата и фактически обезсмисли 3 години от четирите. Точките вече не важат. Прехвърлиха всичко в една олимпийска квалификация в Берлин.“

„Един се класира, два отиват на допълнителна квалификация, това е шансът за класиране. За мен това е несериозно. Това ни е единственият шанс. В група сме с олимпийския шампион Русия и европейския шампион Франция и само ако ние прескочим и излезем от групата, това значи, че един от олимпийския и европейския шампион няма да отиде на Олимпиадата“, обясни Константинов.