София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КОРИТИБА – ЖОНВИЛ – ПРЕВЮ

ЩЕ УСПЕЯТ ЛИ ДОМАКИНИТЕ ДА ПОСТИГНАТ УСПЕХ ?

9 годиниБразилейро 1 Телевизия Евроком

В съботния ден пряко по Евроком, зрителите ще имат възможността да наблюдават двубоя между отборите на Коритиба и Жонвил. Мачът е от 21:00 часа и ще бъде за зрителите като предястие преди големия финал на „Копа Америка” между Аржентина и Чили.

Коритиба получи голям брой картони в предишния кръг, като дори и треньорът Ней Франко беше изгонен. По – големия проблем се състои в това, че защитника Лукаш Кларо получи своя трети картон и това автоматично го изважда за този двубой с Жонвил. Също така халфът Руй се контузи през седмицата и пропуска двубоя.

Жонвил пристига за двубоя със същия състав, с който игра в предишните срещи, като продължава отсъствието на шестима контузени футболисти. Треньорът на гостите се очаква да включи в състава си опитния полузащитник Марселино Парайба, който пропусна мача срещу Фламенго. 40 годишния Марселино е добре познат на феновете по света, след като игра в Европа в отборите на Олимпик Марсилия, Херта, Волфсбург, Трабзонспорт.

Коритиба загуби последния си мач в първенството, когато гостува на Атлетико Минейро и загуби с 2:0. Техния нападател Уелингтън Паулища изпусна много възможности за отбелязване на гол, с което можеше поне да направи загубата им по-малко болезнена.

Жонвил от своя страна загуби при домакинството си срещу Фламенго с 1:0 в междинния кръг.

Коритиба и Жонвил заемат последните места в класирането, като Коритиба има три точки в повече от своя противник и една победа тук срещу тях би доближила отбора до спасителния бряг. Това ще бъде интересен двубой и играчите трябва да дадат всичко от себе си, за да постигнат успех. Домакинска победа изглежда, като по-вероятен изход. Коритиба не играят толкова добре, но Жонвил от своя страна не са показали нищо повече в първенството до тук, с което да имат повече аргументи за успех срещу своя противник. За отбелязване е това, че в предишното си домакинство те победиха Крузейро.

Това е пети път, в който двата отбора се сблъскват и Коритиба не е губил нито веднъж – четери победи и едно равенство.