София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

КРАСЕН КРАЛЕВ: ГОТОВИ СМЕ ЗА ЕВРОВОЛЕЙ 2015

МИНИСТЪРЪТ ПРИЗОВА ФЕНОВЕТЕ ДА НАПЪЛНЯТ ЗАЛИТЕ

9 годиниВолейбол 2 Телевизия Евроком

Два дни преди началото на Европейското първенство по волейол, на което България е домакин, министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че страната ни е напълно готова за провеждането на турнира. 
"Напълно сме готови с организацията и с подготовката на Европейското първенство по волейбол, за което искам да благодаря на г-н Данчо Лазаров и на цялата федерация. Двете зали – ДКС във Варна и „Арена Армеец” – София, са в готовност за такъв важен форум. За нас е изключително важно за пореден път да покажем, че сме домакини на много високо ниво. Нееднократно сме казвали, че голямата ни цел като организатори е да съумеем да получим шанс да организираме световното първенство през 2018 г. заедно с Италия", заяви министър Кралев.
 
„Искам да призова феновете да напълнят зала „Арена Армеец” през следващите дни, за да може наистина да отвърнем на волейболистите със същата грижа, с която и те се отнасят към нацията, за тяхното старание, мъжественост и отговорност, с която те подхождат към всички срещи до момента”, добави още той. 
Първият мач на българският национален отбор е срещу Германия в петък от 20:30 часа в столичната зала "Арена Армеец".