София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лестър пропусна да доближи на Юнайтед

Домакините поведоха с гол на Джеймс Уорд-Праус от дузпа, но само седем минути по-късно Джони Евънс изравни резултата

3 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Саутхемптън и Лестър не излъчиха победител, завършвайки 1:1 в двубой от 34-ия кръг на Висшата лига. Домакините поведоха с гол на Джеймс Уорд-Праус от дузпа, но само седем минути по-късно Джони Евънс изравни резултата.

Тимът на Брендън Роджърс е трети във временното класиране с 63 точки. Саутхемптън е 14-и с 37.

Още втората минута Саутхемптън вкара топката във вратата на Лестър, но попадението на Кайл Уокър Питърс не бе зачетено заради засада.

Още в 10-ата минута "светците" останаха с човек по-малко на терена. Яник Вестегорд бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Джейми Варди на границата на наказателното поле.

В 14-ата минута Джеймс Мадисън застана зад топката, за да изпълни прекия свободен удар, но стреля покрай вратата.

След червения картон домакините не се притесниха от намаления си състав и се защитаваха умело от опитите на "лисиците" да поведат в резултата.

В 37-ата минута Джеймс Мадисън отправи изстрел по посока на вратата на Маккарти, но стражът на "светците" лесно улови топката.

В 60-ата минута Келеши Ихеаначо игра с ръка в наказателното поле, което доведе до дузпа за домакините. С изпълнението се зае Джеймс Уорд-Праус, който не остави шансове на Шмайхел и даде аванс на "светците".

В 69-ата минута Келеши Ихеаначо със супер пас намери Джони Еванс, който насочи топката с глава във вратата на Маккарти, за да възстанови равенството.

В 71-ата минута статистиката за владееното на топката показа смазващо предимство от 71:29 за Лестър, но "лисиците" така и не стигаха до втори гол.

В 80-ата минута Уокър-Питърс изпревари Джейми Варди, с което не позволи на нападателя на гостите да насочи топката във вратата.

Две минути по-късно Алекс Маккарти направи великолепно спасяване с крак срещу Варди.