София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МОЖЕМ ЛИ ГО?

ИМАМЕ ЛИ СИЛИ ДА СПЕЧЕЛИМ ЗЛАТОТО ВЪВ ВОЛЕЙБОЛА

9 годиниВолейбол 4 Телевизия Евроком

След 35 години България отново е на финал във волейбола. Момчетата на Николай Желязков правят невероятно представяне на първите в историята Европейски игри и съвсем заслужено ще излязат утре в спора за златото срещу Германия. 

Вчера "лъвовете" предизивкаха невероятни емоции и разтуптяха сърцата на много българи. Радостта бе огромна. Сега обаче остава да се направи още една крачка. Тя е най-важната, най-трудната и най-дългата. Това е крачката към вечната слава, към това страната ни да влезе в историята на волейбола и всички да говорят за това дълги години. 

България го може! България има сили, има качества, има духа и най-вече желание да спечели златото. 

Загубата от Германия в груповата фаза на турнира не трябва да оказва влияние върху нашите волейболисти. Те трябва да забравят за този момент и да мислят само как да спечелят срещата. Това е своеобразна възможност за реванш срещу геманците. Но двубоят утре е с далеч по-голяма стойност. 

Отново трябва да видим велик Тошко Алексиев, който като истински капитан да изведе шестицата ни и да я надъха за победа, както го направи вчера, когато изоставахме с 8:10 в петия решителен гейм срещу поляците. Трябва и всички останали в отбора да играят не на 100, а на 200%. Трябва и треньорът Николай Желязков да направи необходимото, за да могат "лъвовете" да си тръгнат със златото от Баку. 

Днес волейнационалите могат да получат своето вдъхновение. Те ще наблюдават финала по бадминтон на двойки, където сестрите Габриела и Стефани Стоеви ще се борят за златно отличие срещу съперничките си от Русия. Те започнаха надъхването си още вчера като отпразнуваха победата над Полша с пратриотични песни като "Я, кажи ми, облаче ле, бяло", "Йовано, Йованке", "Свети Георги" и други. 

Можем само да пожелаем успех на нашите мъже, на истинските българи утре. Нека те покажат силният дух на нацията ни, нека демонстрират как той може да се съчетае с качествата им и да им донесе триумфа. Дано утре след 11:00 часа цяла България да празнува. Нека всички седнем пред телевизорите и поне веднъж да извикаме мощно:"Българи юнаци!", пък каквото стане.

Ние искаме златото, отборът също го иска, а когато искаш нещо много силно, съдбата винаги ти предоставя шанс да го получиш. Това е шансът за България! Нека "лъвовете" излязат и не го пропилеят! 

Автор: Павел Колев