София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НА ПОЛУФИНАЛ СМЕ!

БЪЛГАРИЯ ПОБЕДИ ГЕРМАНИЯ И Е НА ПОЛУФИНАЛ!

9 годиниВолейбол 2 Телевизия Евроком

Българският национален отбор по волейбол победи Германия в мач от 1/4 финалите с 3:0 гейма в мач от Евроволей 2015 и се класира за полуфинал.

Нашите национали прегазиха Бундестима в зала 'Арена Армеец' пред над 12 000 зрители.

Големият герой на мача обаче бе Ники Пенчев. Вечерта преди мача, нашето момче е загубило втория си баща. Въпреки трагедията, Пенчев намери сили да играе и се представи брилянтно.

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов посвети победата именно на Ники Пенчев: 'Големият мъж на игрището днес беше Ники Пенчев. Всички играха и за него, защото намери сили да е с нас и да изнесе тежестта на мача.След като втори път побеждаваме Германия по този начин, очевидно сме играли добре и първият мач не е бил случаен. Тактически се представихме добре, справихме се с основните им ударни единици и ги неутрализирахме. Безспорно ключът е, че се справихме на блокада и спряхме Грозер. Не е важно колко нерви изхабих, всичко си заслужава. Най-добрият отговор се дава на игрището, другото са приказки и затова не ме интересуват провокациите. На полуфинала е друг мач, там отборът трябва да играе с удоволствие', сподели Константинов.

България ще се изправи срещу Франция на полуфинала. Мачът ще се изиграе в зала 'Арена Армеец' в София в събота (17 октомври) от 20:45ч.