София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НИКО РОЗБЕРГ РАЗОЧАРОВАН ОТ ВТОРОТО СИ МЯСТО

"ФЕРАРИ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СА ЗАПЛАХА"

9 годиниМоторни 4 Телевизия Евроком

Нико Розберг призна разочарованието си от факта, че отново изгуби полпозишъна от съотборника си Люис Хамилтън в квалификацията. Разликата между двамата пилоти на Мерцедес в битката за първото място на пистата "Шанхай" днес беше само 0.042 секунди, които се обаче бяха напълно достатъчни за Люис утре да може да се подреди първи на стартовата решетка.
Нико се опитваше да подобри времето на двукратния световен шампион до последните секунди на сесията, но така и не успя да направи по-силна обиколка от него.
"Обиколката ми беше добра и се ядосвам, защото никога не може да е перфектна, винаги има как да се извадят още 0.04 секунди", обясни Нико.На въпроса дали смята, че може да изпревари Хамилтън в състезанието, Розберг отговори: "Винаги има възможности - на старта, със стратегия, от деградацията на гумите. Тук гумите ще са проблем и ние ще ги ползваме до границата на възможностите им. Ферари със сигурност са заплаха, защото състезателното им темпо е силно не само в Малайзия, навсякъде. Надявам се ние да сме по-силни от тях, но със сигурност ще сме близо един до друг".