София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пламен Константинов: Имаме високи цели, въпреки кадровите проблеми

Георги Братоев: Първенството ни се засили, но по-младите могат да придобият повече опит в чужбина

6 годиниВолейбол 1 Телевизия Евроком

Треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че България ще излезе с високи амбиции на предстоящата Лига на нациите, започваща на 1 юни, както и на Световното първенство, на което ние сме домакини заедно с Италия.

Лигата на нациите е преди Световното, част от тези мачове ще се играят в София и Варна, където по-късно тази година ще домакинстваме и на Световното първенство.

''Ние сме една от трите държави, взела два домакински турнира в Лигата на нациите. Публиката в София и Варна ще има възможността да наблюдава най-добрите отбори в света. Цветан Соколов, който е контузен, е под въпрос относно участието си. Дали той ще играе не се решава нито само от федерацията, нито от клубния му отбор. Въпрос на шанс и добро състояние е. Основното събитие тази година е Световното първенство, на което също ще гоним възможно най-добро представяне'' – заяви треньорът на националите ни.

Освен Цветан Соколов с травми са още Тодор Скримов, Теодор Тодоров и Николай Николов.

''Чувстваме се подготвени и за двете първенства, всяка година играем на две големи такива, смятам, че това е нещо нормално. Всяка година времето за подготовка е едно и също. Лигата на нациите е възможност за по-младите момчета от отбора да бъдат забелязани от чуждестранни клубове, българското първенство се засили, но то определено не може да донесе необходимата рутина на по-неопитните момчета в отбора. Смятам, че контролата ни с Русия ще бъде доста полезна, тъй като това е един от най-добрите отбори в света. Домакинството на Световното първенство ще бъде плюс за нас'', заяви пък Георги Братоев специално за телевизия Евроком.