София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РБ Лайпциг се класира на финал за Купата

В 106-ата минута грешка в отбраната позволи на Вердер да изравни. В 121-ата минута Емил Форсберг изпрати тима на Юлиан Нагелсман на финал

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

РБ Лайпциг се класира драматично на финал за Купата на Германия след победа над Вердер с 2:1 в 120-минутна драма. Редовното време завърши при резултат 0:0, но само три минути след началото на продълженията "биковете" поведоха в резултата с гол на Хи-Чан Хуан. В 106-ата минута грешка в отбраната позволи на Вердер да изравни. В 121-ата минута Емил Форсберг изпрати тима на Юлиан Нагелсман на финал.

В спора за трофея "биковете" ще спорят с победителя от двойката Борусия Дортмунд - Холщайн Кил.

Още в 4-ата минута стражът на Вердер Иржи Павленка направ страхотно спасяване, избивайки топката, насочена към вратата му от Александър Сьорлот.

В 30-ата минута Джошуа Сарджънт се освободи от защитник на РБ Лайпциг, но изстрелът, който отправи мина покрай вратата на "биковете".

Минута преди края на редовното време съдията отсъди дузпа за нарушение на Норди Мукиеле. След намесата на ВАР обаче наказателният удар за Вердер бе отменен.

Десетина минути след началото на втората част Мукиеле стреля от границата на наказателното поле, но прати топката в левия страничен стълб.

В 64-ата минута Вили Орбан уцели напречната греда след изстрел с глава. Шест минути по-късно след центриране от корнер топката стигна до Осако, който се опита да я вкара във вратата на Гулаши с глава, но я прати покрай вратата.

В 78-ата минута Павленка показа страхотен рефлекс, за да откаже Кристофър Нкунку.

В добавеното време на втората част Юсуф Полсен изпусна два шанса да се разпише и двубоят влезе в продължения.

В третата минута на продължението Лайпциг поведе в резултата. Хи-Чан Хуан получи перфектен пас и стреля в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Павленка, а чешкият вратар на "бременските музиканти" нямаше какво да направи, за да предотврати попадението.

В 106-ата минута грешка в отбраната на РБ Лайпциг позволи на Леонардо Битенкурт да отнеме топката и да възстанови равенството.

Три минути след това Юсуф Полсен с ужасяващо изпълнение прати топката над вратата. В 117-ата минута Полсен поиска нарушение срещу него в наказателното поле, но съдията правилно прецени, че такова няма.

В 121-ата минута Емил Форсберг прати РБ Лайпциг на финал със страхотен гол от воле.