София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

САО ПАУЛО – КОРИНТИАНС – ПРЕВЮ

КОЙ ЩЕ БЪДЕ ПОБЕДИТЕЛ В ДЕРБИТО НА САО ПАУЛО ?

9 годиниБразилейро 1 Телевизия Евроком

 

Сао Пауло посреща отбора на Коринтианс в мач от 17- тия кръг на „Бразилейрао”. Двубоят е с начален час 22:00 и ще бъде излъчен в пряко предаване по телевизия Евроком.

 

Дербито между двата отбора е известно като дерби "Majestoso", чието име получава от Томас Мацони. Първото дерби е изиграно на 25 май през 1930 години. Сао Пауло има 79 победи, тези за Коринтианс са 88, а равенствата са 84.

 

За отбора на домакините от Сао Пауло се завръщат вратарят Денис, дефанзивния халф Уесли и Сентурион, които са напълно възстановени, но халфът Тиаго Мендес натрупа картони и е наказан за този мач. Също така спортния съд реши да накаже и Луис Фабиано, но все още има шанс наказанието да бъде отменене и той да е на разположение на треньора Хуан Карлос Осорио. Алан Кардец продължава да лекува травма, а Алешандре Пато по всяка вероятност ще напусне клуба в посока Европа и със сигурност няма да участва тук.

 

За Коринтианс треньора Тите ще може да разчита на всички налични футболисти, като единствената въпросителна е участието на Ренато Аугусто. Добрата новина е свързана със завръщането на титулярния вратар Касио, който отсъства от терените в предишните 2 седмици.

 

След добрата форма и изкачването до топ 4, Сао Пауло претърпя две загуби в последните си три мача. От своя страна Коринтианс влиза в този мач след серия от осем двубоя без загуба, печелейки четири от последните си 5 мача. За отбелязване е това, че Коринтианс не допусна гол в 6 от техните последни 7 изиграни мача. Сао Пауло са все още без загуба у дома след 6 победи и 2 равни мача на „Марумби”. Те нямат загуба в 14 последователни домакински мача.

 

По всичко личи ни очаква един доста ожесточен сблъсък между два именити отбора с милиони привърженици по цял свят. Не е рядкост в мачовете между двата отбора да има червени картони. В последния мач между двата отбора имаше 3 червени картона, като Сао Пауло спечели с 2-0 у дома. Кой от двата отбора ще продължи своята успешна серия и дали няма да се стигне до равенство ? Всичко това от 22:00 часа, в пряко предаване по Евроком.