София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТЕЖЪК ЖРЕБИЙ ЗА ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НИ

БЪЛГАРИЯ ПОПАДНА В ГРУПА С РУСИЯ И ФРАНЦИЯ

9 годиниВолейбол 1 Телевизия Евроком

 Националният ни отбор по волейбол за мъже ще е в група "С" заедно с отборите на Русия, Франция и Финландия. Това е турнир от европейската олимпийска квалификация за игрите в Рио 2016 година.  Състезанието е в Германия от 5 до 10 януари, като само победителят от Берлин се класира директно за Олимпиадата догодина. Вторите и третите от състезанието получават правото да участват в последната олимпийска световна квалификация в Токио (Япония) през месец май.

Домакините от Германия имаха право да изберат в коя група ще участват и те ще са заедно с отборите на Полша, Сърбия и Белгия. 

Първите два отбора в двете групи ще се класират директно на полуфиналите в Берлин, където ще играят на кръст, след това ще има мач за 3-о място и финал.

Тимът на "Сборная" от Русия е олимпийски шампион от 2012 година, а другият съперник на "лъвовете" Франция е европейски шампион  и победител в Световната лига за 2015 година. По този начин задачата на българите ще бъде много трудна, предвид класата на съперниците. Можем единствено да се надяваме, че дотогава контузиите в нашия лагер ще са отшумели и няма да има нови такива. Иначе, както е известно, България отстрани драматично именно Франция от Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Сега този отбор на "петлите" е много качествен и мотивиран, а ние можем само да стискаме палци нашите момчета да се справят с тежкия жребий.