София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ТОП 10 МЛАДИ ТАЛАНТИ В БРАЗИЛИЯ

КОИ СА БЪДЕЩИТЕ ЗВЕЗДИ НА СЕЛЕСАО?

9 годиниБразилейро 51 Телевизия Евроком

Бразилия е страна, където футболът е религия. Всяка година в Серия А наблюдаваме израстването на един куп млади таланти. Представяме ви 10 от най-добрите млади бразилски футболисти. В класацията са включени и играчи от европейски отбори на не повече от 21 години.

10. Уолъс

Халфът на Гремио е стабилен в защита, но най-голямата му сила е изнасянето на топката. Опорният халф има добър поглед върху играта и умее да започва атаки от собствената половина на терена. Освен това има нелош процент точни пасове (86%), като се има предвид, че той е човекът, който най-често играе с топката. В престижната класация на списание Placar Уолъс е класиран на шесто място на своя пост в целия шампионат

9. Маркос Гилерме

Маркос Гилерме направи потресаващ дебютен сезон за Атлетико Паранаензе, ставайки голмайстор на отбора с 11 гола и участва на шампионата на Южна Америка до 20 години в тима на Бразилия. Там плеймейкърът беше голмайстор на Селесао с 4 попадения. Преди няколко седмици талантът изигра своя мач номер 100 за Атлетико, като по този повод излезе на терена, добавяйки още една нула към десетката на гърба си.

8. Натан

 

Миналата пролет атакуващият халф успя да се наложи в тима на Атлетико Паранаензе. Скоростта, техниката и умението да играе еднакво добре и с двата крака убедиха английския гранд Челси да плати 4,5 милиона евро за услугите на играча. Тъй като няма работна виза за Англия, в момента Натан играе под наем във Витес и вече успя да отбележи за новия си клуб.

7. Марлон

 

Централният защитник очарова феновете на Флуминензе с умението да руши играта на противника, но и да организира атаките на своя тим. Стилът му на игра е често сравняван с този на Лусио. Марлон рядко нарушава правилата, като има средно по 1.3 фала на мач, а освен това е първи по точност на подаванията сред защитниците. Наскоро се заговори за евентуален негов трансфер в Барселона.

6. Клейтиньо



Младежкият национал на Бразилия често изненадва с нестандартни отигравания. Той може да премине през трима защитници, да пробие на скорост или да покаже завидна техника. Клейтон обаче предпочита да подава, а не да вкарва. Този сезон за Фигейрензе той има 5 асистенции. Отличните му скорост и техника го правят по-полезен като крило или втори нападател.

5. Данило Барбоса



След няколко мача за Вашко в Серия Б, опорният халф премина в Спортинг Брага. В португалския клуб Данило измести самия капитан Мануел Кущодио от титулярното място. 19-годишният Барбоса беше капитан на младежкия тим на Селесао на световното първенство това лято, където Бразилия игра финал. Това лято той премина във Валенсия за 15 милиона евро. Най-голямото предимство на Данило е мощният далечен удар.

4. Габриел 

 

Считаният за втори Неймар талант подписва първия си договор със Сантос на 16 години с освобождаваща клауза от 50 милиона евро. През изминалата година известният още като Габигол нападател стана голмайстор на отбора с 21 гола във всички турнири. Този сезон той оформи тандем с Рикардо Оливейра и продължава да вдига нивото си. Интервю с Габриел може да видите в предаването Footbrazil тук. 

3. Малкълм



18-годишното крило блесна преди половин година на младежкото първенство на Южна Америка, а този сезон е основен играч в лидера в първенството Коринтианс. Талантът демонстрира страхотна игра на фона на именити съотборници като Ренато Аугусто и Елиас. Със страхотен ляв крак, невероятна скорост и даже игра с глава, Малкълм изглежда напълно готов за европейския футбол.

2. Жерсон

 

18-годишният полузащитник беше желан от Барселона това лято. Преди половин месец спортният директор на Рома Валтер Сабатини пристигна да преговаря с играча, облечен във фланелка на Рома с името на бразилеца. Според Сабатини Жерсон има всички качества да стане велик играч. Страхотният контрол на топката и тънките извеждащи подавания говорят за плеймейкърските способности на играча на Флуминензе. От зимата той ще играе в Италия за Болоня, след което ще се присъедини към Рома. Интервю с Жерсон във Фуутбразил вижте тук

1. Кенеди


Звездата на новото попълнение на Челси изгря във Флуминензе, където вкара няколко важни попадения. Освен това игра за Бразилия на младежкото първенство на Южна Америка. Кръстеният на американски президент играч дори успя да дебютира за сините от Лондон, като след двубоя Жозе Моуриньо заяви, че влизането на Кенеди в игра е разнообразило стила на тима.