София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВЕНГЕР ВЯРВА, ЧЕ АРСЕНАЛ МОЖЕ ДА Е ШАМПИОН

СПЕЦИАЛИСТЪТ ДОВОЛЕН, ЧЕ ОТБОРА ВЕЧЕ НЕ ПРОДАВА, А КУПУВА ЗВЕЗДИ

9 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Арсен Венгер каза, че отборът му има реален шанс да спечели трофея във Висшата лига следващия сезон. Арсенал не е бил в битката за титлата от 2004 година, когато за последно триумфира в английското първенство. 

За първи път от години френският специалист заговори открито, че "артилеристите" имат възможността да се борят за първото място. 

"Когато загубиш най-добрите си играчи и съперниците ти заздравяват своите отборе е напълно невъзможно да спечелиш Висшата лига", заяви Венгер. 

Последните входящи трансфери в Арсенал обаче доказват, че трансферната политика на тима е променена. "Артилеристите" привлякоха играчи като Алексис Санчес, Месут Йозил, Дани Уелбек и Петр Чех. 

"Намалихме разликата и вярвам, че сме готови да отидем по-далеч", каза Венгер. "Сега сме стабилни и това ни дава сили. Преди си задавах въпроса кой ще напусне, а сега се питам кого да привлечем. Трансферният пазар не е затворил. Ние все още можем да привличаме футболисти, но не мисля, че ще продадем такива", добави французинът. 

"Това е нашата цел и ние вече имаме шанс в най-оспорваното първенство. Миналия сезон завършихме трети и спечелихме ФА къп, което показва, че не сме толкова далеч. Имаме добре сплотен колектив с възможности да се представя все по-добре". 

"Дали ще спечелим? Никой не може да гарантира това за Висшата лига. Мога да кажа, че ни се иска. Обещавам да се борим за всяка победа. В крайна сметка знам какви са възможностите на моите футболисти и къде може да завърши отбора в края на сезона. Знам, че можем да спечелим лигата", каза накрая Венгер. 

Автор: Павел Колев