София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ ЗАГУБИХА В БАКУ

ГЕРМАНИЯ НАНЕСЕ ПЪРВОТО ПОРАЖЕНИЕ НА "ЛЪВОВЕТЕ" НА ЕВРОИГРИТЕ

9 годиниВолейбол 9 Телевизия Евроком

Българският национален отбор по волейбол за мъже допусна тежко поражение в третия си мач от група В на Европейските игри в Баку. Възпитаниците на Николай Желязков отстъпиха с 0:3 на Германия - в отделните части 20:25, 18:25 и 22:25. Това бе първа загуба за "трикольорите", която ги измести от втората позиция.

Срещата продължи около час и половина, в който двата тима показаха почти еднаква успеваемост в атака, но прекалено големия брой грешки от нашата страна на мрежата се оказа решаващ. Българите показаха прекрасна игра на блок, но това не бе достатъчно, за да пречупят опонента, който демонстрира невероятна игра в защита.

Най-резултатен за българите беше капитанът Тодор Алексиев с 13 точки, следван от Валентин Братоев с 8. За Германия над всички беше Йохен Шьопс със 17 точки.

Така след три мача "лъвовете" имат актив от 5 точки и се намират на трето място в групата. Германия са втори с точка повече. Шест точки има и лидерът Русия, който обаче е с мач по-малко. Те са и следващият съперник на България. Двубоят е на 20 юни.