София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Остава топло

Времето е слънчево с временни увеличения на облачността

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Времето е слънчево с временни увеличения на облачността, но остава почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, в крайните източните райони – предимно от юг. Максималните температури ще са между 29° и 34°, София 29.
По Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 19-22°, вълнението на морето ще е 1-2 бала, след обяд по Северното Черноморие 2-3.
В планините облачността се увеличава. На отделни места в масивите от Западна България ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен, по високите била временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 14°.
В сряда ще бъде слънчево, но по-късно през деня ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места в западната половина от страната, привечер и през нощта срещу четвъртък, ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, временно до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 28° и 33°. В четвъртък по-значителни увеличения на облачността и на отделни места краткотрайни валежи с гръмотевици ще има в южните и източните райони. Температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски. В петък ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд, главно в Западна България е възможно да превали и прегърми.