София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Б. Борисов се срещна с майките

Ще успее ли да го размекне вчерашният им протест?

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Майките на деца с увреждания, заедно с омбудсмана Мая Манолова се срещнаха с премиера Бойко Борисов. На срещата присъства и Адриана Стоименова от Национално представителните организации на и за хора с увреждания. Вчера майките поискаха оставката и, заради обвинения от страна на Стоименова за финансово стимулиране на палатковия лагер. 
 
Една от протестиращите майки коментира, че няма как позициите на родителите и на Стоименова да бъдат сближени. Основна причина за това са разпространените клевети по адрес на майките на деца с увреждания. Те допълниха още, че ако в съвета няма хора като нея реформата би могла да стане реална. 
 
На влизане протестиращите майки заявиха, че нямат големи очаквания от срещата, но се надяват, че дългоочакваната реформа ще бъде факт. 
 
Мая Манолова обясни, че идва на срещата, за да помогне на гражданите и властта да постигнат решение, което да е в полза на децата. Тя добави още, че майките искат реформи, а не „раздаване на пари на калпак“.