София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов отговори на Нинова: Чула-недочула, коментира

Премиерът и президентът се били разбрали за новата структура срещу корупцията

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Министър-председателят Бойко Борисов отговори на обвиненията на лидерката на БСП Корнелия Нинова, че иска еднолично да назначава ръководителя на новата структура, която е предвидена в проекта за антикорупционен закон.

Според премиера той е постигнал съгласие с президента как ще изглежда този антикорупционен орган, както и че е необходимо ръководителят му да бъде избиран от Народното събрание.

"С Радев разговаряхме и се договорихме, че дирекция "Антикорупция" в Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) ще отиде към бъдещия антикорупционен орган. Ръководителят на цялото звено ще се избира и назначава от парламента и така то ще е равно отдалечено. Сега тя (Корнелия Нинова - бил. ред.), чула-недочула, коментира", каза Борисов по време на откриване на завод ча авточасти в Пазарджик.

Той отново нападна БСП заради фалита на КТБ, който стана в мандата на Орешарски, а на свой ред Нинова написа във „Фейсбук“, че партията ѝ продължава да настоява да бъдат оповестени политиците, които са имали близки отношения с банката.

"Единственото официално, институционализирано решение е докладът на Специализираната прокуратура. Там се казва, че има облагодетелствани политици. От какво Ви е страх този списък да се публикува? Да не би да сте вътре?", написа Нинова в профила си в социалната мрежа.