София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БОРИСОВ ПРИЗОВА МИНИСТРИТЕ ЗА БЕЗКОМПРОМИСНОСТ ПО ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

ПРЕМИЕРЪТ Е КАТЕГОРИЧЕН: МОЖЕ ЛИ ДА СЕ НАПРАВИ ПО-ДОБРЕ – ДА СЕ НАПРАВИ ПО-ДОБРЕ

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Министър-председателят Бойко Борисов изрази подкрепа към министрите си на днешното правителствено заседание относно решението на ведомството по отбрана да спре обществена поръчка по обновяване на военния автомобилен парк.
Премиерът изрази радост от факта, че правителството се грижи за министерствата си и ги призова за безкомпромисност относно проверките по вървящи процедури и търгове. Той даде подкрепата си затова ако една обществена поръчка може да се направи по-добре – да се направи по-добре.
Борисов възложи на силовия и военния министър да организират провеждането на съвместно учение по границите ни, подложени на миграционен натиск. Мярката е необходима поради последните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, според който армията ще участва по опазване на родните пунктове от бежанския наплив.
Припомняме, че серията от спрени обществени поръчки започна на 15-и февруари, когато премиерът разпореди спиране на строителството по АМ „Хемус“ заради „опорочена“ процедура по избор на фирмата-изпълнител на проекта. Последва вълна от други стопирани обществени поръчки като тази за изработка на лични карти, изграждането на спортен комплекс в Бургас и разширяването на пречиствателна станция в к.к. „Златни пясъци“.