София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов заплаши с уволнение полицейски началници

Нямали резултати в борбата с контрабандата

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов заплаши с уволнение шефовете на областни дирекции на МВР в пет града. Той им даде срок един месец да намалят контрабандата. Ако това не се случи, началниците ще бъдат уволнени, закани се министър-председателят на специализиран форум на цигарения бизнес.

Премиерът заяви, че ще потърси обяснение от шефовете на областните дирекции на МВР в Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Русе. Там резултатите по отношение на контрабандата не са задоволителни и затова Борисов даде едномесечен срок на шефовете на областните дирекции на МВР в тези райони да ги подобрят и да намалят процента на контрабанда.

"Надявам се професионалното ръководство на МВР да потърси обяснение от Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик и Русе, защото те са на 8.1 на сто, а всички останали - Добрич, Плевен, Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол, София, Шумен са с 4 процента. Извикайте директорите и да дадат обяснение и месец срок", нареди Борисов.