София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Деца стоят без ток в детска градина

Родители протестират заради течащ покрив над децата им

7 годиниОбразование 5 Боряна Райчева

Детска градина "100 усмивки" в ж.к. "Младост" е в окаяно състояние, за това алармират родители на деца, посещаващи детското заведение. Градината е открита след основен ремонт през 2014 година и въпреки че е едва на три години, вече е с протекъл покрив.
"Нашата детска градина тече. Нямаме и готвач, защото там е опасно да се работи. Чакаме нов персонал", разказа една от работещите жени в сградата пред Нова тв. Майка на едно от децата, записани в градината, съобщи че няма ток и две от групите стоят на тъмно. 

Родителите, администрацията на общината в "Младост" и ръководството на детската градина са решили да бъде направен ремонт на сградата през юли месец, но ремонт до този момент не е направен. Владимир Клисуров, представител на община "Младост", обясни, че ремонтът не е направен, защото покривът е бил измазан, а течът не е прекалено силен и не застрашава живота на децата. От своя страна директорът на детското заведение обещава да ремонтира покрива до две седмици.