София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Допълнителни дискусии за Истанбулската конвенция

Това обеща Цветан Цветанов

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Дясната ръка на премиера Бойко Борисов- Цветан Цветанов заяви в студиото на bTV, че ще организират допълнителни дискусии с граждани и неправителствени организации по текстовете на Истанбулската Конвенция.
По думите му позицията на БСП е лицемерна, тъй като в европейския парламент Столетницата е гласувала за приемането на конвенцията, а сега се обявява против. Той счита, че това е опит за извличане на политически дивиденти. Той посочи още, че в 97% от съдържанието на документа става дума за насилието над жени. 
Текстът, който беше приет от Министерски съвет предстои да бъде внесен за гласуване в Народното събрание, като Цветанов заяви, че към момента в редиците на ГЕРБ няма разцепление по въпроса.
Той поздрави и вицепрезидента Илияна Йотова, която за разлика от съпартийците си защити конвенцията, за която по думите му е работила активно на европейски ниво, и на българска територия.