София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГЕРБ ВНАСЯ ПАКЕТ ОТ ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ

„Месецът на консултациите“ в президентството приключи

9 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

ПП ГЕРБ внася пакет от законодателни промени за сектор „Сигурност“. Това стана ясно след консултациите на президента Росен Плевнелиев и представители на парламентарната група на ГЕРБ. Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че са много впечатлени от начина, по който се провеждат консултациите, тъй като се дава възможност за по-голям диалог между всички парламентарно представени групи.
За 2015 година основната реформа, която управляващата партия иска да направи е в сектор „Сигурност“ и приемането на Закона за МВР.
От ГЕРБ са уверили президента, че изцяло ще подкрепят съдебната реформа, както и промени в образованието.
Относно промени в изборния кодекс, от ГЕРБ нямат намерение да правят такива, или поне не преди предстоящите местни избори през есента. Причина за това е, че така ще избегнат обвиненията, че всички промени се правят в тяхна полза, допълни Цветанов и добави, че подкрепят инициативата на държавния глава за провеждане на национален референдум за промяна на изборните правила заедно с местния вот.
Припомняме, че на консултации през президентството минаха всички парламентарно представени групи, с изключение на „Атака“, които бойкотираха срещите с президента.
След като приключи срещата с най-голямата партия ГЕРБ в президентството пристигна и министър-председаеля Бойко Борисов, за да обсъдят с държавния глава приоритетите на правителството.