София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Избират нови попълнения за кабинета

Валери Симеонов съобщава остава ли партията му във властта

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Днес се очаква да станат ясни имената на новите министри в кабинета „Борисов 3“, които да заемат вече овакантените постове на вътрешния министър, на транспортния министър и на министъра на регионалното развитие и благоустройството. ГЕРБ и „Обединените патриоти“  ще обсъдят кои трима да заместят подалите оставка, заради трагедията край Своге, отнела 17 човешки живота, Ненков, Радев и Московски.

Същевременно НФСБ пък днес ще обяви дали остава във властта. Очаква се партията да изрази окончателната си позиция за коалиционните взаимоотношение с декларация, която ще бъде оповестена на брифинг в централата на НФСБ. Лидерът на партията Валери Симеонов обяви, че не е съгласен с оставките на тримата министри и те не са съгласувани с него. По думите му Бойко Борисов продължава да взима еднолични решения по повод кадровия състав на правителството, за което вицепремиерът не е съгласен и от НФСБ ще гласуват против оставките на Ненков, Радев и Московски.

През уикенда Изпълнителният комитет на Национален фронт за спасение на България проведе съвещание в Бургас.