София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МЕДИЙНИТЕ АТАКИ СРЕЩУ ЛОЗАН ПАНОВ ПРОДЪЛЖАВАТ

ИСТИНА ИЛИ УМИШЛЕНО „ОЧЕРНЯНЕ“ СА ПОСТОЯННИТЕ СКАНДАЛИ С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ВКС?

8 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Вчера в голяма част от медиите излезе услужлива информация, че председателят на ВКС Лозан Панов провежда редовни тайни срещи с видния столичен адвокат Иван Тодоров. Данните дойдоха от протестно движение „План Б“ след постъпил до тях е-мейл.

Разпространеното писмо предизвика пореден скандал в „градинката“ на Панов, чието име е замесвано в непрестанни вярни и невярни твърдения от личен и професионален характер.

С прочита на тази информация обаче възникват няколко въпроса. Първо, защо в смс-а се казва, че двамата „отдавна не са се виждали“, а „План Б“ твърди, че между двамата има непрестанни срещи. Снимката, приложена в мейла, е от 5-и октомври или поне така твърди авторът на писмото. Смс-ът от Иванов е пратен на Коледа. От тук възниква и вторият въпрос: Ако реално двамата са се виждали непрестанно към месец октомври, а към месец декември срещите им са „отдавнашни“, то не следва ли, че Лозан Панов може би е променил действията си спрямо Тодоров и комуникацията с него. Въпрос номер 3: Защо номерът излиза като непознат в джи ес ема на Панов, след като той би следвало да има Тодоров в листата на контактите си?
Кой и защо атакува председателя на ВКС? Дали е някой, който иска да изкара истината за съдебната система и нейните членове наяве, или напротив – цели да я замаскира под изкупителния образ на Панов, който единствен застана и каза онова, което всички граждани знаем, а управляващите ни убеждават, че не знаем? Не е ли председателят на ВКС лицето, което е умишлено „очерняно“ и от фигури на властта, и от медии, за да бъде заличена единствената влиятелна личност, която иска да живее в „неопраскана“ държава?
На фона на непрестанните мътни води, в които в момента плува Панов по една или друга причина, хорското мнение е сякаш „спасителния пояс“, който все още го държи на повърхността. Въпреки стремителните медийни хватки, коментарите на обикновените граждани остават положителни. Коментаторите подкрепят председателя на ВКС, наричайки го „опълченец, излязъл на битка с мафиотите в страната“. Очевидно някой има интерес всичко около Панов – истинно или не, да излезе на бял свят..., а дали светът е реално бял и не е ли председателя на ВКС боецът, който може да го направи такъв? Отговорът оставяме на Вас, драгия зрител, читател и коментатор!

Ето и линк към писмото, разпространено от "План Б" - http://www.blitz.bg/news/article/387909