София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Министрите работят активно по балканските проекти

Борисов запозна кабинета с вчерашната среща в Лондон

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов запозна министрите, по време на днешното правителствено заседание, с резултатите от вчерашната среща на върха в Лондон по инициативата „Берлински процес“, в която той взе участие.

Благодарение на българската и на европейската подкрепа, темата за Западните Балкани остава актуална и след края на нашето председателство“, отбеляза министър-председателят. По думите му, България е поканена на този формат, за да се покаже, че това, което страната ни е направила е правилно и важно, и че Берлин, Лондон и Париж стоят зад тези решения.

Борисов изтъкна значението на пътищата, жп линиите, пристанищата, дигиталната инфраструктура, културният обмен и стабилността на Балканите. “Колкото по-добре се развиват, толкова по-добре е за инвестициите, за туризма, за пътникопотока, за товарите”, допълни той. Според него идеята да се направят единни тарифи за движението на стоките, хората и товарите може действително да направи региона привлекателна за инвеститорите зона. Премиерът отбеляза също, че министрите, които имат отношение към общите балкански проекти, са получили указания да работят активно по тези теми.