София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НЕУТРАЛИЗИРАХА НАРКОГРУПА В ТЪРНОВО

ИЗЗЕТИ СА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ НАРКОТИЦИ ОТ ДОМОВЕТЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ

8 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима души, които са участвали в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Действали са във Велико Търново.

При специализирана операция на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ и териториалното звено на дирекцията във Велико Търново са задържани участниците в групата. Обвинения са повдигнати на Айдън Хюсеинов – ръководител на групата, Бисерка Димитрова, Тунай Генчосманов, Илиян Топалов и Карамфил Бижев. Петимата са действали от началото на 2015 г. Това става ясно от събраните до момента доказателства. Те са разпространявали предино амфетамини, хашиш и марихуана. Хюсеинов лично е снабдявал членовете на престъпното дружество с наркотичните вещества и им е указвал къде да го съхраняват и как да го разпространяват. Различни количества наркотици са намерени и иззети от домовете на другите участници. Специализираната прокуратура внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. В момента петимата са в ареста с прокурорска мярка за задържане от 72 часа.