София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

НЗОК ПОИСКА СРЕЩА С МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Д-р Румяна Тодорова посочи, че 2015 година трябва да бъде буфер

9 годиниЗдраве 9 Боряна Райчева

Директорът на Националната здравноосигурителна каса д-р Румяна Тодорова настоява за спешна среща с министъра на здравеопазването Петър Москов във връзка с реформата в здравеопазването. Причината – за да има адекватна реформа, трябва да има ред и регулация от страна на държавата.
Министър Москов трябва да каже как ще направи електронно здравеопазване и как ще направи реформата в здравеопазването, заяви Тодорова.

Румяна Тодорова, НЗОК:
„Проблемите в нашето здравеопазване са наболели и грандиозни. От думите на министъра взехме повод, за да се съберем, той иска да въведа надграждащ модел и електронно здравеопазване, което адмирираме. Но за да стане това трябва да въведем ред, за да не се сгромоляса моделът",

Тодорова подчерта, че са посочени комплекс от мерки, които министерството на здравеопазването предлага в проектобюджета за 2015 година, но те не могат да дадат ефект от 1 януари или да се случат оттогава. За това Тодорова предложи 2015 година да бъде буферна.