София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПФ ИЗЛИЗА ОТ ВЛАСТТА ПРИ ПОСКЪПВАНЕ НА ТОКА

ПАТРИОТИТЕ ДАДОХА СРОК ДО 1 ЮЛИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

9 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на ПФ Валери Симеонов коментира 7-те условия за участие в правителството със срок за изпълнение 1 юли. Основен акцент в тях е повишаването цената на тока.

Симеонов заяви, че неговата партия ще оттегли подкрепата си към кабинета, ако се увеличи цената на тока, предаде „Фокус“. Припомняме, че преди дни от КЕВР решиха да увеличат обществената такса за бизнеса със 120% от 1 юли, което би довело до поскъпването на тока за индустрията с около 22%. От същата дата е предвидено увеличение от 2% и на тока за бита.
Лидерът на НФСБ каза, че са поставили 7 условия, за да поддържат кабинета и са на мнение, че 7 месеца те са били забатачени. Той каза още, че следят събарянето на къщите в Гърмен и с това държавата трябва да покаже, че има закони в България. Валери Симеонов коментира и борбата с престъпността: „Имахме две срещи с Бъчварова. Прави се реорганизация, за да се осигури и денонощно присъствие в циганските гета. До 1 юли ще бъде възстановена наклонената част на оградата на границата“ - каза той.
На поредните преговори с партньорите в правителството вчера съпредседателят на ПФ не обясни дали има пробив по отношение на искането им за промени в Изборния кодекс – за въвеждане на активна регистрация.
Симеонов отново повтори, че окончателният им онговор дали ще останат в мнозинството ще бъде даден на 1 юли.