София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Посрещаме август със слънчево време

Временни заоблачавания сутринта в някой райони

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Новият месец ще посрещнем с минимални температури от 14 до 20 градуса. Времето над страната ще бъде слънчево. Временни заоблачавания ще има в сутрешните часове по Странджанското крайбрежие на морето, а следобед над Родопите. Ще духа слаб до умерен, в Източна България след пладне до засилен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса, в крайните югозападни райони до 37, по Черноморието 28, 30.

Над планините времето ще бъде слънчево. След пладне ще има малко купеста облачност. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 14 градуса, а на 1500 м около 20 градуса.

По Черноморието също ще бъде слънчево, с временни заоблачавания - в сутрешните часове по Странджанското крайбрежеие. Вятърът ще бъде от изток-североизток, следобед умерен до засилен. Вълнението ще бъде слабо, с тенденция на усилване по южното крайбрежие. Дневните температури ще достигат 27, 30 градуса. Температурата на морската вода е 22, 25 градуса.

В сряда ще остане слънчево със слаб до умерен, в Източна България до засилен вятър от изток-североизток и с по-силно вълнение по Южното Черноморие. В четвъртък и в петък вятърът ще отслабне. Дневните температурите ще се повишат с градус, два. На фона на слънчево време, по-съществени заоблачавания ще има над Южна и Източна България, включително и по Черноморието, но без съществени валежи. В събота отново ще бъде слънчево и горещо. Следобед над планините ще се развива купеста облачност.

На този ден най-студено е било в София плюс 8.9 през 1977 г, а най-топло в Плевен 38.8 през 1916 г.