София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПОТРЕСЕН СЪМ ОТ СЛУЧВАЩОТО СЕ В СВЕТИЯ СИНОД

БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ Е ЛИКВИДИРАНА

9 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Специален гост на предаването „Тази сутрин“ по БТВ навръх именния си ден беше Жорж Ганчев, български политик и основател и председател на Българския бизнес блок (БББ). Ето какво мисли той за политиката и бъдещето на страната ни.
Да, празнувам всеки божи ден, заяви той по случай днешния личен празник. Аз съм щастливото овчарче. Всеки ден е празник. За мен е важно да бъда модел за подражание на младите хора, допълни той.
На въпроса на водещия дали трапезата за празника е готова Жорж Ганчев заяви, че е купил агнешко вчера.
Днес имаме много напрегната програма и няма да посрещаме гости, но все пак аз посрещам гости всеки ден, каза още той.
Потресен съм от случващото се в Светия синод в момента, започна коментара си относно случващото се в момента в страната ни. Как може да разделят нацията на републиканци и монархисти? Това е грях. Вместо да бъдат до хората като отец Иван, вместо да са по сиропиталища и при нуждаещите се…
Всичко е драматично у нас. Лека, по-лека, българската нация е ликвидирана. Ние не можем да вденем, че не можем да играем на 1000 стола, защото ще паднем на земята. Не може до вчера да сме били с Германия, после с Русия, не може така, подчерта той.
Аз бях човекът, който сключи сделката за МИГ29 през 2000 г., каза българския политик Жорж Ганчев. Аз бях готов да ремонтирам базите у нас, да подобрим техниката, но майорът тогава излезе и заяви, че си искат старите самолети. Е, какво да направя тогава.
Не ме сърби да се захвана пак с политиката, добави той. Имам високопоставени ученици по цял свят. Това е важното за мен. Имам възможност да живея в Лос Анджелис, но нарочно стоя в България. Тук е моята родина и искам да дал своя дан за нея, заяви той.
И днес има хора, който искат да ме финансират, за да се захвана отново с политиката. Те живеят в чужбина. Молиха ми се около 3 години.
Но не може с национални предателства да се прави държава. Обаждал съм се на Симеон Втори от парламента, за да ни помогне. Той започна да чупи пръсти и да вика те какво ще кажат. За какво говорим?
Ние трябва да внимаваме, за да решим проблемите на България. Вече 25 години повтарям, че трябва да имаме национални идеи, национален идеал. Ние не можем да просим постоянно, не можем да бъдем подлоги, заяви в заключение той.