София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Със 150 кг успя да отслабне най-дебелият българин

Специална методика го връща към живота

7 годиниЗдраве 9 Боряна Райчева

От 320 на 170 кг, от 5 години буквално прикован във фотьойл до ходене пеш с километри. Това е приказката с щастлив край за най-дебелия българин. 46-годишният Иван Тодоров от село Златар, Шуменско, свали 150 кг без операции и медикаменти, и се върна към нормалния живот благодарение на уникална българска методика за здравословно отслабване.

Преди 7 години Иван дори не е предполагал, че ще може да мръдне от фотьойла – на него спи, на него се храни, всичко на него върши.

Стресът от смъртта на майка му отключва през 2005 г. болестното надебеляване до 320 кг, при височина 180 см и 5 години блокаж във фотьойл, придружено с жестоки ставни болки и диабет. И това се отнася за човек много деен преди този поврат в живота му – тренирал бойни изкуства и бокс, свирил на китара и йоника.

Именно, когато е най-отчаян, ангел вестител дава рецептата за спасение. Николай Ников, който има магазин за едрогабаритни мъже в София и Варна, и от когото Тодорка, сестрата на Иван, търси дрехи за брат си, става живият пример как може да се промени. Ники се е спасил от болестно напълняване с българската методика на Иван Гарабитов, заслужилият треньор по борба, който от години е признат за гуру в здравословното отслабване.

Месец и половина след прилагането на терапията мъжът от Златар вече е отслабнал с 50 кг. И е сбъднал една от мечтите си – да спи легнал. Вече не пие хапчета за диабет, а и страшните ставни болки изчезват. 7 години продължава да слабее, без йо-йо ефект. И въпреки, че е свалил 150 кг, буквално 2-ма човека от тялото си – кожата му не увисва. Периодично прилага методиката на Иван Гарабитов, която променя и хранителния му режим.

Всеки ден прави специално изготвени за него упражнения и вече върви с километри.