София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

В неделя остава слънчево с леки заоблачавания на места

Максимални температури ще са от 29 до 34 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В неделя най-ниските температури у нас ще бъдат от 11, 13 градуса по високите западни полета до 17, 19 по брега на морето. Още в сутрешните часове и над крайните източни райони облаците ще намалеят и през деня над страната времето ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб, по Черноморието до умерен от югоизток. Топло време с максимални температури от 29 до 34 градуса, по крайбрежието на морето 25, 28.

Над планините времето ще бъде слънчево. Следобед ще се появят малко купести облаци. По високите части ще остане ветровито с със силен вятър от юг-югозапад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 12 градуса, а на 1500 м около 19 градуса.

По Черноморието през деня ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде от югоизток – преди обед слаб, следобед до умерен. Дневните температури на въздуха ще достигат 26, 27 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 22, 24 градуса.

В понеделник времето ще се задържи слънчево. След пладне в низините и равнините ще бъде горещо с максимални температури от 30 до 35, 36 градуса. Във вторник от запад на изток ще се заоблачи, на места за кратко ще превали. Вятърът ще се усили и ще започне захлаждане. Над Източна България този процес ще се усети през втората половина на деня. В сряда ще бъде по-свежо, с разкъсана облачност и умерен западен вятър. В четвъртък отново ще бъде слънчево и ще се затопля.