София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валери Симеонов категоричен: оставам на поста

Твърди, че е работил добре с майките досега

5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви на брифинг в Министерски съвет, че темата с оставката му е вече приключена. Той е категоричен, че не чувства морална необходимост да подаде оставката си. Очевидно не е засегнат и от факта, че ГЕРБ искат в бъдеще Съветът за хората с увреждания да се ръководи от социалния министър, а не от ресорния вицепремиер, както е според новия Закон за хората с увреждания. След като се разбра, че Симеонов може да оглави новия орган, това предизвика нова вълна на протести, започнали от майките на деца с увреждания преди месеци.

На днешния брифинг Симеонов постави акцент върху факта, че и към настоящия момент работата с хората с увреждания се е ръковедила от социалния министър Бисер Петков. Симеонов обаче е присъствал тогава, когато е имало нужда, когато са го канели или когато съм е преценявал, че е необходимо да чуе и види лично проблемите. Симеонов подчерта, че това право ще го има и за в бъдеще.

„ Майките не са членове на този съвет. В този съвет са представители на съответните организации на хора с увреждания, които отговарят на изискванията. С тях не съм имал никакви проблеми. Работели сме идеално и това може да бъде потвърдено и от самия министър Петков. За мен другата тема е приключена – оставка няма да подам'', категорично обяви вицепремиерът.