София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Велизар Енчев – шоуто на Слави ни поднесе данайски подарък

Според Велизар Енчев шоуто на Слави може да доведе мутри и мутреси на власт

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Според независимия депутат Велизар Енчев, който беше гост в предаването „Делници“ на телевизия "Евроком", Шоуто на Слави може да доведе мутри и мутреси на власт. Битката на Слави Трифонов с Бойко Борисов е шоу за наивници, допълни той. Слави Трифонов работи за ГЕРБ. За избори през зимата не може да се говори, това ще бъде от полза само за големите партии.

Депутатът съобщи, че е направил предложение на заседание на бюджета в парламента за ръст на пенсиите от 1 януари 2017. Той е предложил да бъдат отделени 406 млн. лв. от бюджета, като е приложил писмо от НАП, че това е обосновано и осъществимо.

Предложението на патриотите за пенсия от 300 лв. е било отхвърлено. Това е икономически необосновано. След това патриотите са поискали 200 лв. пенсия, но и това не е било прието.

Велизар Енчев е предложил и увеличение на добавката към пенсиите за пенсинери над 75 г., над 80 г., над 85 г., което е било отхвърлено също.