София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рено признаха за интерес към Стофъл Вандоорн

Тимът се оглежда за евентуален заместник на Сайнц

6 годиниМоторни 1 Телевизия Евроком

Шефът на Рено Ф1 Сирил Абитбул призна, че отборът има интерес към пилота на Макларън Стофъл Вандоорн. Рено може и да се окажат с едно свободно място през 2019, тъй като Карлос Сайнц младши може да се завърне в Ред Бул, ако Даниел Рикардо напусне.
Абитбул сподели, че за момента това са само хипотези. "Въобще не искам да кажа, че Стофъл ще се присъедини към Рено. Но той е пилот, когото наблюдаваме. Ако стигнем до момент, в който ще трябва да търсим възможни варианти, със сигурност ще имам предвид Вандоорн".
Вандоорн започна миналата година първия си редовен сезон във Ф1 като високо оценен новобранец, но някак си се изгуби в сянката на Фернандо Алонсо в Макларън. Шефът на Рено коментира: "Мисля, че ситуацията му е доста сложна. Не знам какви са минусите и плюсовете му, но по принцип смяна на средата може да помогне да пилота да си поеме въздух и да покаже силата си".
"Той беше бърз, талантлив и постоянен във всички по-ниски категории, така че не виждам причина всичко това да е изчезнало. Обаче когато имаш Фернандо за съотборник, всичко става по-трудно, особено при сложната ситуация, в която се намират те в последните години".
"Той е пилот от високо ниво, който можем да вземем под внимание в бъдеще, в зависимост как се развият нещата".