Search Suggestions
      неделя, 17.11.24
      Search Suggestions

          Два кренвирша седмично увеличават с 15% риска от рак на гърдата

          Учените от университета в Глазгоу са провели изследване за вредата от консумацията на колбаси. В проучването са взели участие 260 жени на средна възраст, а изводът е, че употребата на обработени меса е свързана с повишен риск от възникване на злокачествени тумори, съобщи БТА.

          Специалистите установили, че дори на 9 грама обработено месо на ден увеличава вероятността от развитие на рак на гърдата с 15 процента. Количеството е равно на три резенчета бекон или на два кренвирша за седмица.

          Преди време СЗО оповести изследване, според което консумацията на 50 грама обработено месо дневно повишава риска от колоректални тумори с 18 процента. Заболяването е най-разпространено в Европа, Северна Америка и Австралия, където страните са развити, а най-ниско е в Африка и Азия.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions