София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Бивол унищожи Зинад и запази титлата си

Руснакът надделя над либиеца Малик Зинад с технически нокаут в шестия рунд

21 дниДруги 34 Симеон Кисьов

Дмитрий Бивол (22-0) защити пояса на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория на грандиозна бойна галавечер в Рияд.

Руснакът надделя над либиеца Малик Зинад с технически нокаут в шестия рунд. 33-годишният майстор на ръкавиците приключи битката със серия от крошета в главата на съперника. Малик не падна на земята, но бе спасен от главния рефер от тежък нокаут.

“Аз съм професионален боксьор, имах достатъчно време да се подготвя за Малик Зинад, след като разбрах, че Бетербиев е контузен”, заяви Бивол след края на битката.

Съветникът на Кралската фамилия и боксов промоутър Турки Алалшик се качи на ринга не само да поздрави шампиона, но и да потвърди, че битката му с Артур Бетербиев ще се състои на 3-и октомври.

Ето как се разви двубоя рунд по рунд:

Рунд 1: Двамата боксьори започнаха с размените на прави удари в центъра на ринга още от самото начало на битката. Зинад показа, че уважава съперника си, но не се страхува от него, като пусна няколко силни деснячки към брадата на Бивол. Шампионът ги защити добре и не допускаше точни попадения, а в края на рунда контрира опонента си по брилянтен начин с ляво кьоше и Зина падна в нокдаун. Африканецът се изправи веднага и се върна с всички сили в битката.

Рунд 2: Във втория рунд Зинад бе по-търпелив и предпазлив, докато Бивол натисна газта и започна да атакува все по-агресивно.  Роденият в Киргизстан боец започна да се отпуска и да вкарва разнообразие от комбинации в главата на Зинад. Шампионът спечели този рунд убедително.

Рунд 3: 33-годишният руснак застана стабилно в центъра на ринга. Той усещаше, че е в пълен контрол и ставаше все по-добър и уверен с всяка минута. Зинад получаваше удари, но бе допускаше да бъде сломен.

Рунд 4: Темпото не бе толкова високо в този рунд. Бивол използва тези три минути, за да си почине. Носителят на титлата все пак доминираше в размените, но не бе толкова активен в пресата на ринга.

Рунд 5: Зинад поведе в този рунд с няколко силни десни прави в лицето на Бивол. Претендентът сякаш намери своята дистанция и започна да се възползва от по-рядкото и бавно движение на Бивол с краката в последните минути. Дългите ръце на Малик му позволяваха да държи Бивол на разстояние и да пласира дълги прави и крошета.

Рунд 6: Бивол се събуди и започна да атакува агресивно с крошета. Зина бе хванат неподготвен от лавината от удари и главният рефер сложи край на двубоя.