София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Жилей Жан срази Деонтей Уайлдър с тежък нокаут

В петия рунд на битката китаецът прати Уайлдър на земята след две мощни крошета

21 дниДруги 32 Симеон Кисьов

Жилей Жан нокаутира Деонтей Уайлдър в главната битка на грандиозна боксова галавечер в Рияд, Саудитска Арабия.

В петия рунд на битката китаецът прати Уайлдър на земята след две мощни крошета. Преди да се стигне до нокаута китаецът доминираше с мощна преса из ринга и силни прави удари и крошета с лявата ръка.

Ето как се разви двубоя рунд по рунд:

Рунд 1: Жан пресираше почти през целия рунд, но изпитваше затруднения да намери целта. В типичен негов стил Уайлдър изчакваше правилния момент да пусне удар с дясната ръка. Обратният гард на китаеца го приближаваше по-близо до силната десняка на Бронзовия бомбардировач, но боецът от Алабама избра да бъде търпелив и да се надиграва с предната ръка.

Рунд 2: Жан притисна Уайлдър в ъгъла и пласира силни крошета и ъперкъти. Бронзовият медалист от олимпийски игри успя да се възстанови от ударите и да се избяга от лошата позиция, но пресата на живеещият в Ню Джързи азиатец продължи до края на рунда и Уайлдър бе приклещен още няколко пъти.

Рунд 3: Жан изглеждаше все по-уверен с всяка секунда. Китаецът разклати на няколко пъти съперника си и бе в пълен контрол на този рунд от началото до края му. Жан държеше центъра на ринга и с контролирани крачки напред и атаки притискаше опонента си..

Рунд 4: Пресата на Жан се усили. Лявата ръка на китаеца попадаше все по-често в брадвичката и носа на Бронзовия бомбардировач. Разликата в килограмите и размерите ставаше все по-очевидна.

Рунд 5: В една от размените Уайлдър направи грешката да се обърне с гръб за секунда, а Жан се възползва от момента и пласира силно дясно кроше, когато Уайлдър се опита да се обърне отново с лице към съперника си. Американецът падна в нокдаун. Секунди след това той се изправи, но беше тежко разклатен и главният рефер сложи край на дуела.