София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ботев (Пд) излъга ЦСКА за Купата в завръщането на Стамен Белчев

Два червени картона и претенции за дузпа белязаха битката под дъжда в София

13 дниФутбол 105 Симеон Кисьов

ЦСКА загуби с 0:1 у дома от Ботев (Пловдив) в завръщането на Стамен Белчев начело на тима в първи полуфинал за Купата на България. Успехът е първи за "канарчетата" като гост на "червените" в София от сезон 1985/86.

Първият по-опасен удар бе на сметката на ЦСКА, който беше без звездата си Фернандо Каранга, но Тобиас Хайнц не успя да уцели вратата от границата на наказателното поле. Минути по-късно и Асприля стреля, но топката се отби леко от гредата.

Четвърт час след началото ЦСКА продължи натиска си и имаше възможност да открие резултата след две много опасни центрирания в рамките на секунди, но не успя да нанесе точен удар.

В средата на полувремето и Улаус Скаршем опита удар от дистанция, но над вратата на гостите. След половин час игра норвежецът отново стреля от границата на наказателното поле, но отново встрани.

Ботев успя да поведе минута след почивката, след като Уме Емануел се измъкна и матира Бусато за 1:0 с първия по-опасен удар на "канарчетата" в мача.

След  около час игра Ботев пропусна да поведе с два гола, но Брахими не уцели топката на няколко метра от вратата на ЦСКА.

Минути по-късно Браян Кордоба и Ивелин Попов се сдърпаха след фаул, а реферът им показа червени картони.

Четвърт час преди края капитанът на ЦСКА Юрген Матай можеше да стреля с глава, но не намери целта. Секунди след това и Линдсет се озова на добра позиция, но не намери добре топката.

Десет минути преди края "червените" поискаха дузпа за падане на норвежеца в наказателното поле на съперника, но реферът даде знак играта да продължи. Минути по-късно "червените" отново колективно вдигнаха ръка с искане за дузпа, но Драганов прецени, че играта с ръка на  бранител на Ботев не е умишлена.

До края Ханкич спаси Ботев след коварен удар на Шопов. Всичко в битката ще се реши на реванша на 1 май.