София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Челси се развихри, Коул Палмър пренаписа историята

"Сините" прегазиха Евертън в Лондон за най-убедителната си победа през сезона

15 дниФутбол 151 Симеон Кисьов

Челси постигна убедителна победа с 6:0 над Евертън в двубой от 33-ия кръг на Висшата лига. Големият герой за "сините" от Лондон в двубоя бе Коул Палмър, който вкара четири попадения, а с по един гол се отчетоха Николас Джаксън и Алфи Гилкрист. Така големият талант на Челси Палмър записа няколко страхотни постижения, като се превърна в първия играч на "сините", който бележи в седем поредни домакински мача в Премиър лийг, както и в първия, който вкарва два последователни хеттрика в един и същи сезон. Освен всичко друго той се изравни по голове на върха в Премиър лийг с Ерлинг Холанд, като и двамата имат по 20 попадения.

С успеха тимът, воден от Маурисио Почетино, събра актив от 47 точки на деветото място във Висшата лига. Евертън пък продължава борбата за оцеляване, като за момента е с две точки повече от Лутън, който заема 18-ото място.

В 13-ата минута Николас Джаксън подаде към Коул Палмър, който с хубав шут от дъгата на наказателното поле не остави абсолютно никакъв шанс на Джордан Пикфорд за 1:0.

С този гол английският национал стана първият играч на "сините" от Лондон, който се разписва в седмо пореден мач от първенството на "Стамфорд Бридж".

В 18-ата минута Пикфорд успя да отрази удар на Джаксън, топката обаче стигна до Палмър, който с глава я прати във вратата за 2:0.

В 29-ата минута Пикфорд сбърка с паса си и даде топката на Палмър, който с мощен изстрел от дистанция се разписа в опразнената врата и оформи своя хеттрик за по-малко от 30 минути.

Бето с глава вкара топката във вратата на Джорде Петрович в 35-ата минута, но попадението не бе признато заради засада.

В края на първата част Марк Кукурея центрира в наказателното поле, където Николас Джаксън овладя, завъртя се и прати топката в мрежата на Пикфорд.

Втората част започна с шанс за Евертън, но Брантуейт насочи с глава топката покрай вратата.

В 55-ата минута Пикфорд успя да отрази удар по трева на Палмър.

В 61-ата минута Челси получи правото да изпълни дузпа. Играчите на Челси се сдърпаха кой да изпълни дузпата, като Нико Джаксън, Мадуеке и Палмър искаха да изпълнят. В крайна сметка зад топката застана Палмър, а това вбеси много Джаксън. Юношата на Манчестър Сити все пак прати Пикфорд в обратния ъгъл и вкара четвъртия си гол в двубоя.

С точно изпълнената дузпа Палмър изравни звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд в спора за голмайстор на Висшата лига. И двамата нападатели имат по 20 попадения на сметката си.

Холанд и Палмър ще се изправят един срещу друг, но във ФА Къп на полуфинала на турнира в събота, 20 април от 19:15 часа.

В последната минута на редовното време Пикфорд изби топката след изстрел Бен Чилуел, но топката стигна до Алфи Гилкрист, а юношата на лондончани вкара първото си попадение с екипа на Челси.