София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Голова фиеста в Лондон

Жезус се отпуши и Арсенал срази Лестър

2 годиниФутбол 4 Симеон Кисьов

Арсенал постигна втора победа от началото на сезона във Висшата лига, като този път хората на Микел Артета надвиха Лестър в голов трилър, завършил 4:2. Новата звезда на „топчиите“ Габриел Жезус се отпуши и вкара два гола и направи две асистенции за своя тим. Другите голове за Арсенал бяха дело на Гранит Джака и Габриел Мартинели. Лестър стигна до две попадения благодарение на авготол на Уилиам Салиба и попадение на Джеймс Мадисън.

Мачът на „Емирейтс“ започна с натиск на домакините, които нанесоха и първия удар в сблъсъка. В 23-ата минута Гранит Джака комбинира с Габриел Жезус, който стигна до топката между няколко футболисти в синьо и с хубав удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Дани Уорд – 1:0 за Арсенал

Десет минути преди края на първата част Жезус вкара втория си гол за Арсенал в официални мачове, като се ориентира най-добре след изпълнение на ъглов удар и прати топката в мрежата с глава.

Три минути след това бразилският нападател отново получи шанс да обстрелва вратата на Лестър, но Уорд направи страхотно спасяване.

В края на първото полувреме гостите имаха претенции за дузпа за нарушение на Аарън Рамсдейл срещу Джейми Варди. Първоначално съдията Дарън Ингланд посочи бялата точка, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР се видя, че нарушение на вратаря няма и дузпа не последва.

В 53-ата минута Лестър се върна в мача. Уилиам Салиба не се ориентира добре при една остра топка в наказателното поле и я прати в собствената си врата.

Арсенал обаче бързо си върна двата гола аванс, като в 55-ата минута Жезус прати топката към Джака в наказателното поле и халфът прати топката в мрежата с левия си крак – 3:1.

В 74-ата минута Келеши Ихеаначо центрира хубаво в наказателното поле, където Джеймс Мадисът се измъкна от защитата на лондончани и с удар по земята преодоля Рамсдейл.

Както през първото полувреме, така и сега Арсенал бързо отвърна на Лестър, като в 75-ата минута Жезус получи топката в наказателното поле. Той я върна към границата на пеналта, където беше Габриел Мартинели, който с удар в долния ляв ъгъл остави безпомощен хвърлилият се да спаси Дани Уорд.

До края на мача Арсенал имаше шанс да вкара още попадения, като с пропуск се отличи Габриел Жезус, който така и не успя да запише хеттрик. Томас Партей също пропусна, но все пак тимът на Микел Артета взе три точки и така има 100-процентов актив от началото на шампионата.