София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ИНТЕРНАСИОНАЛ – АВАЙ – ПРЕВЮ

„КОЛАРАДО” ЩЕ ПРЕСЛЕДВА ПЪРВА ПОБЕДА НА „БЕЙРА РИО”

9 годиниБразилейро 7 Телевизия Евроком

След двубоя между Сантош – Крузейро, футболният маратон по Евроком продължава с мача между отборите на Интернасионал – Авай.

Интернасионал загуби първия мач в гостуването на Атлетико Паранензе, но тогава треньорът Агире бе направил много промени в състава и играха много от резервните състезатели. Това беше породено от мачовете, които Интернасионал играе в турнира за „Копа Либертадорес”. „Колорадо” успяха да елиминират Атлетико Минейро, побеждавайки ги на реванша на „Бейра Рио” с 3:1 и с общ резултат от 5:3 се класираха на 1/4 . Сега в мача срещу Авай отново треньора най-вероятно ще играе с голяма част от своите резерви.
Авай стартира с равенство първенството, но този равен дойде у дома срещу един от добрите отбори в първенството, този на Сантош.

Интернасионал е един от отборите в Бразилия с най-много чужднци в състава си – 5.
Регистрирани са около 130 000 сосиос /членски внос всяка година/.

Единствения мениджър на отбор от Серия А който не е бразилец това е на Интернасионал - Диего Агире.

Двата отбора са се срещали три пъти с домакин Интернасионал и „колорадо” има 2 победи и 1 загуба голова разлика 8-6 /общо 9 пъти – 7 победи за Интернасионал 1 загуба и 1 равенство, г.р. 20-8/

Треньорът на Авай - Gilson Kleina има 6 мача срещу Интернасионал, от които има 4 загуби 1 победа и 1 равенство.

Авай е отбор от град Флорианаполис– прякор "Лъвовете". През 1950 година местен радио водещ в една победа на Авай срещу Фигуерензе оприличава играта на отбора като смела и храбра и ги нарича лъвове.

Като единствения отбор базиран на остров Флорианаполис се нарича и лъвът на острова 97% от територията на Флорианополис е на остров Санта Катарина.
Произходът на името на клуба, противно на това, което мнозина мислят, не е на островите на Хавай , а на финалната битка във войната на Парагвай през 1968 г.- „Avahy”. "Авай" е термин, който произлиза от езика „гуарани” и означава воден мъж.
Авай изигра през седмицата мач за купата на Бразилия, където отпаднаха след загуба като гости на Фигуерензе с 2:0, а първият мач бяха завършили 1:1.


Отбора на Интернасионал е вписан в рекордите на „Гинес” - 7 трофея на международно ниво в 6 поредни години / от 2006 до 2011 година/.

Тази невероятна поредица от международни спечелени трофеи е рекорд сред всички клубове на планетата. Само Бока Хуниорс, между 2003- 2008 г. и Реал Мадрид през 1950, имат еквивалентни постижения.

Седем международни титли в шест сезона

2006 - Либертадорес = Шампиони

2006 - World Cup шампион FIFA Club

2007 г. - Recopa Судамерикана

2008 г. - Непобеден шампион на Копа Судамерикана

2009 г. - Суруга Банк Champion Cup

2010 г. - Два пъти шампион на Либертадорес

2011 г. - Два пъти шампион на Recopa Судамерикана

Интернасионал е единственият отбор, който през 1979г. успява да завърши без нито една загуба.